•  
  •  
  •  

Werkwijze I Care

Bij I Care wordt begeleiding bij onder andere wonen, werken en financiën door maximaal twee aanspreekpunten uitgevoerd. Dit betekent dat cliënten met al hun vragen en problemen bij maximaal twee persoonlijk begeleiders terecht kunnen. Daarnaast geldt dat de begeleiding afgestemd is op de persoonlijke behoefte van de cliënt. Wij zijn flexibel en zoeken voor elke beperking de beste oplossing. Dit gebeurt altijd in overleg met de cliënt.

Wanneer we een begeleidingstraject starten, leggen we de afspraken vast in een zorgovereenkomst. Daarnaast stellen we gezamenlijk een ondersteuningsplan op met hierin de doelen die de cliënt wil bereiken en hoe we daaraan gaan werken.

I Care betekent maximaal twee vaste aanspreekpunten

I Care coacht en begeleidt op gebied van inkomen, werk & opleiding, tijdbesteding, huisvesting, huiselijke relaties, geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, middelengebruik, vaardigheden bij activiteiten van het dagelijks leven (ADL), sociaal netwerk, maatschappelijke participatie en justitie. De cliënt wordt hierin gecoacht door 1 a 2 personen. Deze coach is daardoor van de gehele situatie op de hoogte en is het aanspreekpunt voor alle vragen. Door aandacht te hebben voor en ondersteuning te bieden op alle leefgebieden kan dit de ontwikkeling van de cliënt versterken.

We streven ernaar om binnen een week na aanmelding een afspraak te maken voor een persoonlijk intake gesprek. Dit kan bij de cliënt thuis of bij I Care op kantoor (Arnhem). In dit gesprek gaan we bekijken waar behoefte aan is, wat iemand wil leren en of I Care daarbij kan helpen. Tijdens de intake wordt onder meer ook duidelijk binnen welke termijn een cliënt kan starten.

Indicatie

Voor begeleiding bij wonen, werken en financiën is een indicatie nodig. Te denken hierbij aan een W.L.Z.-indicatie, een Wmo-indicatie, of een andere indicatie waarbij I Care wordt verzocht om haar begeleiding te leveren. 

Aanmelden bij I Care is eenvoudig

Wil je weten wat I Care voor jou kan betekenen of wil je je direct aanmelden? Neem dan contact op met Lotte Schouten via lotte@icare-coaching.nl of 06-52728375. Stuur je een e-mail? Wil je dan onderstaande gegevens in de mail zetten? Bij voorbaat dank. 

  • Naam
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Indicatie aanwezig, zo ja welke en wat is de geldigheidsduur?
  • Hulpvragen
  • In het bezit van een eigen (huur)woning?