•  
  •  
  •  

I Care Coaching bij wonen, werken en financiën

I Care is opgericht in maart 2008 door Ingrid Engin. Ze is begonnen met I Care vanuit de overtuiging dat cliënten beter geholpen kunnen worden door één vaste begeleider, die samen met je optrekt. I Care is in de loop der jaren uitgegroeid tot een betrokken en betrouwbare organisatie die staat voor haar visie en overtuigingen. Met haar unieke concept, het aanbieden van begeleiding vanuit één loket, biedt I Care professionele en deskundige hulp aan onder meer jongeren en jong volwassenen vanaf 17 jaar met een verstandelijke beperking, gedrags- en psychiatrische problemen. I Care begeleidt cliënten in regio Gelderland en is gevestigd in Arnhem 

Visie van I Care

I Care wil zorg aanbieden in de meest brede zin van het woord. Zorg op het gebied van: wonen, werken en financiën. In de visie van I Care zijn al deze aspecten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als bij één van deze aspecten zaken niet optimaal lopen, heeft dit vaak automatisch effect op de andere gebieden. 
I Care hecht veel waarde aan het opbouwen van een werkrelatie, waarbij de persoonlijke 'touch' centraal staat. De begeleiding wordt door 1 a 2 vaste coaches gegeven.

Oprichtster Ingrid Engin

Ingrid Engin is oprichtster van I Care | hulp en pgb begeleiding bij wonen, werken en financiën "Mensen met een beperking zijn meer gebaat met hulp aan één loket". Met het oprichten van I Care heeft Ingrid Engin een einde gemaakt aan het bureaucratische doolhof waar deze mensen vaak mee te maken hebben. Zelf was zij 20 jaar werkzaam als woonbegeleider in het Oosterbeekse orthopedagogisch instituut Jan Peter Heije en drie jaar als jobcoach re-integratie voor mensen met een beperking.

De kracht van Ingrid Engin is dat zij de cliënt centraal stelt. Door de jaren heen merkte ze dat cliënten moe werden van steeds hetzelfde verhaal te moeten vertellen tegen de hulpverleners om hen heen. Ook werd weinig gekeken naar wat de cliënt nou zelf wilde. Bij I Care bepaalt de cliënt samen met de coach waarin begeleiding nodig is.

Sterke groei I Care door betrokkenheid en deskundigheid

Inmiddels werken bij I Care  tien medewerkers. Dat I Care zo sterk gegroeid is, komt door het succes van de manier van werken. Nieuwe cliënten die bijna allemaal enthousiast zijn geworden door de verhalen van andere I Care cliënten, of via verwijzers die I Care kennen. De coaches van I Care zijn allemaal zeer ervaren en betrokken en hebben daarnaast een groot verantwoordelijksgevoel. Alle coaches zijn in het bezit van een HBO diploma. Deze diploma's variëren van sociaal- pedagogisch hulpverlener tot maatschappelijk werker. 

Wil je weten wat I Care voor jou kan betekenen of wil je je direct aanmelden?

Bij interesse in het moeder-kindhuis kunt u contact opnemen met Renate Wolterinck op het volgende telefoonnummer: 06-50285138 OF mail onderstaande gegevens naar mkh@icare-coaching.nl.

Bij interesse in de ambulante begeleiding van I Care kunt u contact opnemen met Lotte Schouten op het volgende telefoonnummer: 06-52728375 OF mail onderstaande gegevens naar lotte@icare-coaching.nl. 

  • Naam
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Indicatie aanwezig? Zo ja, welke en wat is de geldigheidsduur?
  • Waar is ondersteuning bij nodig? 
  • In het bezit van een eigen (huur)woning?
  • Betrokken hulpverleners/instanties.