•  
  •  
  •  

Moeder Kind Huis

I Care biedt sinds enige tijd begeleiding aan jonge gezinnen in haar moeder-kind-huis, gelegen in Arnhem. Deze locatie is specifiek bedoeld voor (aanstaande) moeders met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische- en gedragsproblematiek. Wanneer beide ouders in beeld zijn vindt I Care  het overigens belangrijk om beide ouders begeleiding te bieden in het ‘ouder-zijn’.

I Care betrekt in dat geval ook de vader in de begeleiding.

Het moeder-kind-huis ligt in een rustige wijk, op loopafstand van scholen, parken, winkels, bus- en treinstation. Er is plaats voor vier (aanstaande) moeders en hun kindje, waarbij eenieder beschikt over een eigen woongedeelte met aparte slaapkamer. De keuken, twee badkamers en de tuin zijn voor gezamenlijk gebruik.

Het huis is te bezien als een trainingshuis, waar zorg op maat wordt aangeboden, door middel van een individueel begeleidingsplan en passende vaardigheidstrainingen, afgestemd op de cliënt . Het trainingshuis biedt 24 uur per dag begeleiding. Er is overdag altijd iemand aanwezig van 08.00 – 16.00 uur, daarnaast is er in de avond en de nacht een slaapdienst. Tussentijds kan men gebruik maken van de bereikbaarheidsdienst.

Een vervolg op het moeder-kind-huis kan zijn een zelfstandige woning met ambulante begeleiding van I Care.